En smak av ungkarslivet

Når madammen er på studietur til Kristiansand, er det lett for å falle tilbake i gamle spor. Etter at jeg giftet meg har kostholdet blitt noe endret, som i retning positiv. Kebab og McDonald’s er så å si fraværende på menyen. Men i helgen var det altså atter en gang tid for å skulle stå for menyen selv. Her kommer da oppskriften på en strøken Grandiosa:

Oppskrift: Grandiosa à la Ø.Hannevik

1 stk Grandiosa
1 kg Norvegia ost
1 flaske ketchup
1 glass grillkrydder

Det som kan være greit å merke seg er at av brukervennlige hensyn skal man bare ha en eller et av alt. Da blir det så mye lettere å huske. NB! Dette gjelder da også SELVFØLGELIG én person da man skal ha NOK. En fordel er om ketchupflasken og grillkrydderet er uåpnet, da man nesten (ja, nesten) er garantert NOK.

Pakk ut Grandiosaen på en måte du finner forsvarlig. Tenk HMS! Det er her snakk om 225 grader i ovnen. Nygebynner med ovnen? Ring mamma og be henne komme og vise deg. (Alt for gullungen!)

Når ovnen er varm legger du pizzaen på rist ca. midt i ovnen, og la den steke i 8 minutter. Legg ønsket mengde ost på pizzaen i revet eller skivet tilstand. Har du ikke tilgang på ostehøvel eller rivjern (eller om du ikke vet hva dette er) bruk hendene. La pizzaen steke i 4-6 minutter, evt. til du er fornøyd. Osten bør ha smeltet før du tar pizzaen ut av ovnen. Dette kan ta noe tid om du har brukt hele Norvegian i et stykke. På denne måten blir pizzaen mindre vassen, og mer sprø.

Pizzaen legges rett i fra ovnen og over på pappesken som fulgte med. Denne passer pizzaens dimensjoner perfekt, og man slipper oppvask.

Bon Appétit

Grandiosa med ekstra ost, servert på praktisk anretning

Alt du trenger for en komplett Grandiosa

Interessant? Del videre!

  2 comments

  1. Therese sier:

   Det er godt at kristin stort sett er hjemme 🙂

  2. Henrik sier:

   Hva skal jeg med grillkrydderet?

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *